餐廳: 沙田凱悅酒店咖啡廳
資訊:

2024-06-23 3556 瀏覽
都有一段時間冇食buffet前排父親節請屋企人食飯😆意外發現呢間buffet幾有水準時間只有一輪6pm-10pm可以同屋企人食足4個鐘慢慢坐😋環境夠大,空間感十足座位闊落 位與位之間唔會好迫款式方面雖然唔算話好多但係有唔少貴價食材可以回本仲有任食龍蝦長腳蟹鮑魚花膠😍我覺得最吸引既一定係海鮮冷盤類冰鎮海鮮有龍蝦、長腳蟹、凍蝦、蟹鉗、帆立貝同白蜆等龍蝦一定係最受大家歡迎肉質爽彈仲有唔少都爆晒膏而且欣賞佢有keep住refill 唔洗同人爭🤣刺身最愛有帆立貝不過食到一半飽飽地先出😆值得留意既係weekend buffet會有特別菜式😻🌟焗牛油果配鮮蝦柚子芝士醬🌟火焰芝士焗龍蝦🌟炭烤斧頭牛扒廚師整好之後會敲鐘等大家排隊拎斧頭扒咪睇佢咁大件d肉會好老肉質燒到好嫩滑推薦!而唔食生冷野可以揀熱盤中菜類有自家製燒味同老火靚湯我都飲左2碗 有冇人食buffet會飲湯haha🤣原條蒸石斑都好多人排隊拎仲有紅燒鮑魚同花膠炆得好入味甜品區除左各款精緻蛋糕甜點亦有無限量供應既Haagen Dazs雪糕配埋即製窩夫/香蕉pancake食好滿足😼
都有一段時間冇食buffet
前排父親節請屋企人食飯😆
意外發現呢間buffet幾有水準
時間只有一輪6pm-10pm
可以同屋企人食足4個鐘慢慢坐😋
環境夠大,空間感十足
座位闊落 位與位之間唔會好迫
款式方面雖然唔算話好多
但係有唔少貴價食材可以回本
仲有任食龍蝦長腳蟹鮑魚花膠😍

我覺得最吸引既一定係海鮮冷盤類
冰鎮海鮮有龍蝦、長腳蟹、凍蝦、蟹鉗、帆立貝同白蜆等
龍蝦一定係最受大家歡迎

🌟火焰芝士焗龍蝦
🌟炭烤斧頭牛扒
廚師整好之後會敲鐘等大家排隊拎
斧頭扒咪睇佢咁大件d肉會好老
肉質燒到好嫩滑推薦!

而唔食生冷野可以揀熱盤中菜類
有自家製燒味同老火靚湯