2024-09-28 0 瀏覽
今日去炮台山搵嘢食經過見到呢一間餐廳 個門面好光猛 又近地鐵站 餐廳名又特別 所以就入咗去試喇😋😋紅酒燴牛尾煲嚟呢度之前都係openrice度見到好多人介紹呢個紅酒燴牛尾煲 好似呢一到嘅signature嘅product 而我係超級鍾意食牛尾但係屋企呢煮嘅話就個步驟好多亦都好嘥時間咁所以呢我就嚟到特登係試咗呢個紅酒燴牛尾煲喇 食得出牛尾係有濃味嘅酒香 亦都冇搶過其他配料嘅味 食得出呢個煮法專業嘅 亦都軟淋適中椒鹽虎蝦虎蝦係非常之新鮮 新鮮到個頭亦都係非常之完整 仲有好大隻 有好香嘅蒜蓉味 唔會特別咸竹笙扒羅漢齋呢個餸非常之足料 嚟到大大碟之餘仲要好食 仲有嘅係聽到隔離枱都係叫呢一個餸 隔離枱叫呢個係小油小鹽 喺茶餐廳入面呢其實好少會見到係可以咁樣叫法 而餐聽都可以做到 真係好特別呀食到最尾真係好飽肚先發現佢哋嘅特飲係非常之有特色嘅 套餐價亦都幾平但係發現個肚真係太飽食唔落喇希望下次再嚟試嘅時候可以再試下個特飲啦

紅酒燴牛尾煲

椒鹽虎蝦