2022-05-18
唔知大家搵coffee shop重視好既鹹點多啲定甜品?除左咖啡要好飲☕️ 我就覺得各式各類既all day dishes都要吸引🍝 估唔到呢間小店既黑松露蘑菇Pappardelle ($94) 好有特色🍄 意粉揀比較少見既闊蛋麵松露醬+忌廉+Parmesan Cheese唔係刻意死濃咁做 反而啱啱好突出到微微蛋香 再配啖啖既鮑魚菇、栗子菇、靈芝菇🤌🏻 整體唔會好膩 係食到完全唔夠喉😹 另外Egg Benedict揀左好耐冇食既Pull Pork ($92) 手撕豬肉調味比較重herbs帶好微微既辣🐷 豬肉份量比得好多另外仲配大量菠菜仔,水波蛋上當然有荷蘭汁~ 唯一要挑剔既係餸太多 而Dark Malt SourDough計比例的話太細塊 唔係好夠食🥲 見係澳式咖啡店就叫左Flat White~ 就算係Skimmed Milk都一樣打得咁靚!朋友杯Espresso Tonic都有驚喜,整體偏酸 比較refreshjng 夏天飲好正!下次再去上環一定會encore!不過小店真係唔大 冇打電話留位我見都要等好一陣🫣