2020-06-17 190 瀏覽
大坑地方細細,但每次黎都會發現有好多好高質嘅食店!今次又黎到niku niku!上次食過一次已經回味無窮!特登走過黎再食多次!Niku niku佢每一張枱上面都有個烤肉爐,環境好乾淨好整齊!唔會好逼!職員服務又好好!每次都好好禮貌同服務!雖然呢間日式烤肉店,但呢一次都我哋就冇食烤肉,因為想試吓佢ge其他菜式!上次黎食已經覺得好吸引!價錢又合理!一開始揀嘅就係泡菜拼盤,份量都唔少,可能同正宗韓國餐廳比較,味道都唔會差!辣度剛好,唔會太辣!岩曬食得少少辣嘅朋友仔!餐前小食好適合!開下個胃口食多啲!之後就係生牛片沙律!好多牛肉片,份量一啲麵唔少!生牛片唔係血淋淋ge牛肉,唔會有臭腥味,好好食!沙律又係另一開胃菜!可以食好多正野喇!接住就係和牛他他同和風拌薄生牛片,前菜類足足揀左三款,因為真係好出色好好食!唔好以為食左好似食空氣咁,份量一啲都唔少!和牛他他有一隻日本蛋黃,撈勻嚟食真係超級好食!和風拌生牛片仲有大量洋蔥,另外仲可以沾秘製醬汁!味道十個正呀!之後就梗係唔少得熱食啦!和牛小排湯麵,湯底係老闆獨門秘製,無味精,味道超濃郁!好多牛小排,麵底唔會太硬!正!最後梗係要叫埋甜品啦!我地叫左季節
最後梗係要叫埋甜品啦!我地叫左季節甜品,係時令水果配草莓雪糕,好好食,好多果肉又甜又正!簡直係成餐飯完滿嘅句號呀!