2022-03-02 64 瀏覽
喺旺角食完lunch,未食飯後甜品硬係好似爭緊啲😅 見到一間新開張嘅中式糖水小店「甜水」立即入去滿足一下😆佢哋主打中式糖水,包括桃膠、燉奶、桑寄生、芋丸系列既糖水,種類非常多,價錢非常抵食🌟始創金銀燉鮮奶 $35~ 店主誠意推介既自創產品👍🏻金銀原來係燉奶裡面加入流心雞蛋黃,燉奶不止滑溜,蛋香味超級香濃😍 燉奶又唔會太甜,食完全身暖笠笠,大滿足💜🌟桃膠椰汁雪燕 $38~ 平時喺屋企我都會整下桃膠糖水,呢d平民燕窩, 補充一下骨膠原😚不過步驟比較繁複,見到呢度有得食即刻要試一試🤩桃膠同雪燕份量超級多,啖啖都滿到瀉😝桃膠好彈牙好有咬口,配埋椰汁,椰汁味十分香濃,甜度適中,絕對係女仕恩物,滋補養顏🥰冬天必食🤤📍甜水 (旺角)旺角廣華街13號廣輝大廈地下2號舖

🌟始創金銀燉鮮奶 $35
~ 店主誠意推介既自創產品👍🏻

🌟桃膠椰汁雪燕 $38
桃膠同雪燕份量超級多,啖啖都滿到瀉😝

📍甜水 (旺角)
旺角廣華街13號廣輝大廈地下2號舖