2020-11-25 470 瀏覽
喺我印象中,我好似冇食過印度菜,亦都冇諗到一間比較正宗嘅印度菜餐廳係黃到金💛 我去親荃灣好多時會經過但冇入過去,不過留意返,係冇得book位㗎,裡面真係好細,得啲小枱,感覺都幾逼,1、2個人去食通常唔駛點等位,我哋就係啦🤣裡面啲staff都係印度人,得老闆識廣東話不過佢唔喺鋪。食完覺得真心高質,服務態度都好好,我全部都食哂,冇嘢剩低,可以encore!📍傳統咖哩雞 $75咖哩超多選擇,有紅、青、白、紅、啡、黑、黃,仲有招牌咖哩同傳统咖哩,肉有雞、牛、羊、魚、雜菜、海鮮,可以選擇辣度🤩 不過佢唔包飯、烤餅果啲,要另外叫,飯加20蚊。個咖哩汁好濃郁但唔會覺得好油膩,唔係求其溝勁多油一齊煮,幾有驚喜。個少辣我都接受到,如果講同其他地方嘅咖哩有咩唔同,印度傳統咖哩冇咁甜,而且個份量係好夠撈飯同埋點烤餅食,個飯都好多,我諗都差唔多2碗📍蒜茸烤餅 $24叫得咖哩,咁梗係叫埋烤餅啦!烤餅份量都算偏多,蒜茸適中,唔會太多油,點埋咖哩食真心match!

📍傳統咖哩雞 $75

📍蒜茸烤餅 $24