2024-12-22
聽朋友介紹來自台灣最受歡迎台式連鎖鍋物肉多多火鍋於銅鑼灣開咗新店,今日帶朋友仔一齊過來慶祝生日。呢度出名是大肉盤,CP值超高‼️菜單上除了有在台灣打響招牌的爆炒系列湯底之外,更加入了不少台灣夜市小吃,搭配肉盤、海鮮與鮮蔬,喜愛台式火鍋不要錯過喇~•鴛鴦鍋招牌爆炒海味石頭湯x胡椒豬肚雞湯兩款鍋底各有特色,必試台灣招牌的爆炒系列湯底,店員即場爆炒食材,用上多種海鮮及蔬菜調製,搭配爆炒手法,湯頭鮮香四溢,口感鮮甜濃郁!而胡椒豬肚湯鍋,一上枱已經感受到濃郁嘅胡椒香氣,非常足料😋豬肚煮得好腍,完全無腥味,每一啖都充滿豬肚嘅鮮甜,即刻成個人暖笠笠。•肉瀑布美國頂級低脂牛+SRF和牛肩胛超大盤牛肉,CP值好高、每一片都大大片。我揀咗美國頂級低脂牛同SRF和牛肩胛,肉類品質好,色澤粉粉嫩嫰、睇得出好新鮮,肉味香濃、油花分布平均。•手切美國牛小排(L)肉質鮮嫩,平均嘅油脂香味,又不會感到太油膩感。•海波浪打邊爐少不了一定點海鮮,這個拼盤海波浪有紅魚、墨魚、蝴蝶蝦、蛤蜊、鮮蚵,每一款都好新鮮。•餃類拼盤手工魚皮餃同鮮蝦雲吞各一半,可以一次過食晒二款口味😋魚皮餃好彈牙,鮮蝦雲吞皮薄、脹卜卜。❤️餐廳還有貼心服務
•鴛鴦鍋
招牌爆炒海味石頭湯x胡椒豬肚雞湯
•肉瀑布
美國頂級低脂牛+SRF和牛肩胛
超大盤牛肉,CP值好高、每一片都大大片。
•手切美國牛小排(L)
肉質鮮嫩,平均嘅油脂香味,又不會感到太油膩感。
•海波浪
•餃類拼盤
❤️餐廳還有貼心服務❤️
-剝蝦涮肉服務
-晚八活動
-貼心小物(漱口水、孕婦有抱枕、芳香劑、圍裙、髮圈…)
-貼心小卡
-歡樂夾夾樂:免費玩夾娃娃 ,消費$100兌換1枚代幣,大人小孩笑呵呵~
-會員當月壽星免費兌換"生日肉蛋糕