/ ᴀᴜᴛʜᴇɴᴛɪᴄ ᴛᴀsᴛᴇ ᴏғ ᴛᴀɪᴡᴀɴ /꧁尚青商號💛꧂ #黃店推介傅佩嘉夫婦退股三星台菜食堂後的搞作最近插旗荃灣 正正開在榮光隔離 勤力的黃店初一至初三依舊營業 (揾食艱難我明🥲)但相比榮光和附近的老馮人流就不算太多呢 裝修既文青又帶點老台灣feel 舒服企理食物出色有台灣風味服務亦都不錯 當日人流雖不多但全個樓面只靠一個姐姐一腳踢都依然無燥底 好敬業LOL☽ 尚青一人份小火鍋 $𝟙𝟙𝟠凍冰冰要打邊爐湯底夠麻香 絕非大陸化學元素表味精味唔會太油膩 辣度剛好夠過癮牛肉份量就有點少 但肉質是不錯的配菜仲有貢丸、油炸鬼、金菇、菜、冬粉大推油炸鬼!索哂啲湯好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)食完感覺好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)☽ 台式焢肉刈包 $𝟛𝟠有驚喜呀!好好味呀!舊五花腩好靚仔 皮光肉滑( ˘ ³˘)♥︎塊皮有豐富膠質 彈彈的口感肉脂分佈平均 入口有化開嘅感覺醬汁調味剛好鹹鹹甜甜 刈包又夠軟熟差啲想自己啪哂成個😛ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦7.8/10 👱🏻‍♀️7.9/10♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎♒︎📍 尚青商號 (荃灣)荃灣兆和街16號和盛樓地下5號舖ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇
/ ᴀᴜᴛʜᴇɴᴛɪᴄ ᴛᴀsᴛᴇ ᴏғ ᴛᴀɪᴡᴀɴ /

꧁尚青商號💛꧂ #黃店推介
傅佩嘉夫婦退股三星台菜食堂後的搞作
最近插旗荃灣 正正開在榮光隔離
勤力的黃店初一至初三依舊營業 (揾食艱難我明🥲)
但相比榮光和附近的老馮人流就不算太多呢

凍冰冰要打邊爐
湯底夠麻香 絕非大陸化學元素表味精味
唔會太油膩 辣度剛好夠過癮
牛肉份量就有點少 但肉質是不錯的

配菜仲有貢丸、油炸鬼、金菇、菜、冬粉
大推油炸鬼!索哂啲湯好正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
食完感覺好滿足(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

☽ 台式焢肉刈包 $𝟛𝟠
台式焢肉刈包

有驚喜呀!好好味呀!
舊五花腩好靚仔 皮光肉滑( ˘ ³˘)♥︎
塊皮有豐富膠質 彈彈的口感
肉脂分佈平均 入口有化開嘅感覺
醬汁調味剛好鹹鹹甜甜 刈包又夠軟熟
差啲想自己啪哂成個😛

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 🦦7.8/10 👱🏻‍♀️7.9/10

📍 尚青商號 (荃灣)
荃灣兆和街16號和盛樓地下5號舖

ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇ꫀ ᠻꪮꪊꪀᦔ