2023-04-29
Gin Katsu係一間日本和牛吉列專門店,有舒適的Bar 枱和卡座,我地被安排坐於Bar枱,可以睇住師傅準備我哋嘅吉列定食🤟🏻🔸吉列日本A4和牛定食 $380用A4嘅牛比用A5牛更適合做吉列,食落唔會成口油咁滯,而A4和牛肉肉質鬆化得如同融化在嘴裡,每一口都充滿了肉汁和香氣,令人一直想吃下去。牛肉醬汁更是提升了口感,讓我們越吃越上癮。🔸吉列雜錦定食 $368有海白虎蝦、帆立貝、日本A4和牛和日本獅子唐,每一種食材都有著獨特的味道和口感,可以體驗到了不同的美味。每份定食均配白飯,特製牛尾湯及柚子漬蘿蔔。真係要讚下佢嘅白飯‼️好好食,好有飯味,每粒都脹卜卜,口感好軟糯,真係忍唔住要食多碗,由師傳對話得知原來啲米係用日本米自家 mix㗎,所以想買都冇得買🥹佢嘅白飯同椰菜絲食完係可以添加㗎,一定唔怕食唔飽喇❗️🔸個牛尾湯好清甜,好足料,好有誠意。🔸個漬蘿蔔都唔係普通醋漬,而係柚子漬蘿蔔,開胃得嚟仲好清新添🥰有啲唔夠喉,仲加多兩款漢堡試試。🔸吉列日本黑豚漢堡 $68當它被放在我們的桌子上時,我們都被佢嘅味道所吸引。這個漢堡有著濃郁的黑豚肉味道,多汁而不膩。🔸吉列日本和牛漢堡 $108這個漢堡比黑豚
🔸吉列雜錦定食 $368
每份定食均配白飯,特製牛尾湯及柚子漬蘿蔔。
🔸個牛尾湯好清甜,好足料,好有誠意。
有啲唔夠喉,仲加多兩款漢堡試試。
🔸吉列日本黑豚漢堡 $68
🔸吉列日本和牛漢堡 $108
這個漢堡比黑豚漢堡更加香濃,口感更加豐富。和牛嘅油脂讓肉質更加柔軟,每一口都充滿了油香和肉香,令人食指大動😆
Gin Katsu用嘅係高級食材,食物質素高亦見誠意,價錢略高,不過可以一試!