MAMTOM

2024-09-20 623 瀏覽
Prime ribeye:五成熟。賣相靚仔,外皮焦脆,內裡肉質細嫩,食落牛味濃郁,十分滿意。配埋跟餐既蔥醬同mantom 醬,提升味覺層次,十分滿意。DIY: 自己動手將米紙、生菜、菠蘿、米粉餅、蒜粒、醃瓜等等包起,食幾多落幾多由自己決定,配埋酸甜醬,酸酸味味,十分醒胃。Pho Bo Beaf:大大條牛骨髓經過燒烤,上碟時油香撲鼻,令湯底層次昇華,配埋西冷薄片,味道唔簡單。牛魔王既你一定要試下,非常有特色。Morning Glory(炒通菜): 十分惹味,蒜頭同辣椒經過爆香,富有東南亞風味。(榴連糯米飯配椰子雪糕):榴連蓉味超濃,食落有gelato 既感覺,濃厚而黏身,加上椰子雪糕的淡淡椰子香,味道更有層次,配埋糯米飯又估唔到咁夾,十分出色。總結:呢間東南亞fusion 菜 的確幾有驚喜,西式越式配搭創新,味道亦很匹搭。