2024-12-20
上個禮拜夜晚嚟到銅鑼灣食壽喜燒,我哋揀咗呢間專食壽喜燒嘅餐廳,試咗$1280 set,佢有好豐富嘅嘢食海之幸刺身四點鯛魚口感好新鮮,配埋Wasabi食好正,牡丹蝦食落幾爽口,一大隻牡丹蝦,肉質幾滑和牛刺身好新鮮嘅和牛刺身,將一片和牛連埋紫菜卷捲埋一齊食,好特別嘅口感蒸物魚籽茶碗蒸,好香滑嘅蒸蛋,佢仲有鰻魚喺入面,食到鰻魚嘅甜味,仲有啲冬菇作為配料,層次好豐富,幾獨特又有創意嘅茶碗蒸牛舌好厚嘅牛舌,職員煎熟俾我哋食,肉質幾滑,煙煙韌韌嘅口感幾正日本A4和牛西冷雪花紋狀嘅和牛西冷,配埋佢嘅蛋黃醬食,入口即溶,口感超級豐富,仲有啲白飯,減少佢嘅油膩感,和牛西冷超級正日本A5和牛肉眼高級嘅和牛肉眼,職員煮俾我哋食,佢仲會每一道餸咁介紹,幾鍾意和牛肉眼嘅質感,食落好Juicy,一咬啲肉汁就流晒出嚟黑松露和牛炒烏冬和牛炒烏冬好香好入味,仲有黑松露醬,烏冬吸收咗和牛同黑松露嘅香味甜品係蜜瓜配雪糕🍧香甜嘅蜜瓜🍈食落有好多汁流出嚟,幾鍾意佢嘅雲呢拿雪糕,甜甜地,幾軟滑
海之幸刺身四點
和牛刺身
蒸物
牛舌
好厚嘅牛舌,職員煎熟俾我哋食,肉質幾滑,煙煙韌韌嘅口感幾正
日本A4和牛西冷
日本A5和牛肉眼