2021-12-19
今次去到係時代廣場既韓國餐廳-Banchan and Cook。餐廳位於商場嘅9樓,裝修以木系同文青風為主,環境好靚,坐位寬敞。值得一提嘅係餐廳啲餐具都好有特色,好靚~餐廳主打韓國蛋包飯,另外仲有韓國炸雞、韓式輕食同甜品。餐廳仲會有12座星座嘅必食韓國美食,好特別~~我地最後叫左一個蛋包飯、炸雞、韓式黑毛豬同一個甜品🔻烤牛肉蛋包飯味道:8/10價錢:$98餐廳主打嘅蛋包飯,上枱之前店員會俾時間影相留念,然後會親自用刀切開蛋包,好有儀式感☺️蛋包食落去軟錦錦,好creamy,再加埋烤牛肉嘅燒汁,味道口感豐富。而且呢個蛋包飯用上炒飯,同出面餐廳用白飯有分別!🔻 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜味道:8/10價錢:$162黑毛豬肉肥瘦平均,再用餐廳提供嘅配菜包埋一齊食,幾好食~份量都幾大份,足夠3-4人食🔻無骨蜜糖炸雞(半份)味道:8/10價錢:$108餐廳可以俾我地揀有骨同冇骨,幾細心!蜜糖味好濃,炸雞唔會淨係得炸粉而冇肉,而且啲雞肉好juicy,係一個出色嘅炸雞!而且估唔到雖然淨係叫左半份,但份量都好多🙈🔻烤朱古力棉花糖味道:7.5/10價錢:$78佢係一個烤棉花糖再加上朱古力醬同朱古力碎,餐
🔻烤牛肉蛋包飯
價錢:$98
🔻 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
價錢:$162
🔻無骨蜜糖炸雞(半份)
價錢:$108
🔻烤朱古力棉花糖
味道:7.5/10
價錢:$78
佢係一個烤棉花糖再加上朱古力醬同朱古力碎,餐廳仲提供左威化餅,可以同棉花糖一齊食~
另外我地仲叫左兩杯特飲,一杯係熱嘅濟洲綠茶鮮奶