2022-04-30
放假去咗市中心行下街,行到肚餓又攰想搵間cafe坐下,嘆番個靚tea,就諗起一間幾出名又要平時排好耐隊嘅cafe,睇下趁平日去洗唔洗排好耐隊先!( ˶ˆ꒳ˆ˵ )大概三點幾鐘到步,唔洗等位可以直接入座,點咗一個lunch set同一個tea setLunch set叫咗個手撕豬仔骨漢堡,飲凍檸檬蜂蜜,不過我飲走甜,所以係凍檸水(•̤̀ᵕ•̤́๑)漢堡好大份,勁多肉,啲肉勁入味好juicy。另外紫洋蔥都有焦糖洋蔥,仲有隻太陽蛋,但因為真係太多料,唔可以夾埋佢拎起食,只好切開慢慢食,但真係勁好食(*ฅ́˘ฅ̀*)♡︎沙律配有特調嘅醬汁,酸酸甜甜好開胃Tea set就叫咗卷 •山政小山園同凍綠茶鮮奶。卷蛋茶味好濃郁,加上小小紅豆,味道一流!跟餐叫咗走甜嘅綠茶鮮奶,有點太濃,所以叫佢比多少少奶我溝淡總括來講係一間好好食嘅Cafe,不論主菜或者甜品都係非常好食,餐廳嘅裝修同環境都非常之舒適,撇除佢有陣時要排隊排好耐,都係一個用餐嘅好地方( ⸝⸝•ᴗ•⸝⸝ )੭⁾⁾𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫::⧐ 手撕豬仔骨漢堡lunch set | $94↬凍檸檬蜂蜜 (走甜)⧐ homemade cake set | $64↬凍綠茶鮮奶
沙律配有特調嘅醬汁,酸酸甜甜好開胃
𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫::
⧐ 手撕豬仔骨漢堡lunch set | $94
↬凍檸檬蜂蜜 (走甜)
⧐ homemade cake set | $64
↬凍綠茶鮮奶 (走甜)
📝評分
味道 ⁵ / ⁵