2024-02-13
💡 高質宵夜居酒屋之選 🍱相信大家最近都會發覺餐廳愈黎愈早收鋪,想食好味既宵夜都唔係咁易,今次搵到d間開到2點既居酒屋,絕對係宵夜上佳之選,加上餐廳入面有大量動漫模型,相信男士去到絕對會覺得開心。🍽️ 甲羅燒 🦀甲羅燒採用左蟹肉、蟹籽、和蟹黃等高質材料,將咁高級既食材塗上去酥脆既多士,味道鮮美而濃郁,每一啖都係美妙的味覺享受。多士本身已經分開左4件,唔使客人自己再分十分之好呢。🍽️ 芝士蟹肉玉子燒 🥚又係一道蟹做食材既料理,玉子燒表層用茄汁寫上「深宵」兩字,起到點題(鋪名)既效果🤣。玉子燒本身質地好厚實,內裡融入左濃郁既芝士同埋鮮美既蟹肉,口感十分豐富。而芝士既拉絲感極大地增強左整體的口感。🍽️ 香蒜和牛粒石鍋飯 🔥黎到主食石鍋飯,一上菜已經見到熱到出煙,見到嫩滑既和牛粒再搭配切碎既蘑菇同埋燒汁,蛋黃,見到都流晒口水。經過蒜香烤制既和牛粒,肉質鮮美多汁,帶有濃郁既牛肉風味,蒜香的加入就令到每一啖米飯入口都略帶鹹香。🍽️ 厚燒牛舌 🐂 汁燒白鱔 🐟鹽燒原條五花腩 🐖厚燒牛舌真係好厚,多汁而彈牙,嚼勁十足呢!而且調味調得幾好味tim!燒白鱔十分高質,表面燒到好香脆,而內裏就多汁鮮嫩,白鱔既油香充滿
🍽️ 甲羅燒 🦀
🍽️ 芝士蟹肉玉子燒 🥚
🍽️ 香蒜和牛粒石鍋飯 🔥
🍽️ 厚燒牛舌 🐂 汁燒白鱔 🐟鹽燒原條五花腩 🐖
厚燒牛舌真係好厚,多汁而彈牙,嚼勁十足呢!而且調味調得幾好味tim!燒白鱔十分高質,表面燒到好香脆,而內裏就多汁鮮嫩,白鱔既油香充滿左成個口腔,十分推介!鹽燒原條五花腩就肥瘦均勻,十分香口。
🍽️ 荔枝燒酎 🍺 梅酒燒酎🍺
黎得居酒屋當然要飲返少少酒啦,呢2款燒酎酒味唔算濃,較易入口,適合想小酌一下既朋友。