2023-01-11
今次揀左呢間比想像中人氣既日系Cafe 食返個lunch😋 呢度地方唔大, 所以枱都唔多, 食到差唔多4點幾都仲見到有人等緊位, 不過呢度既食物質素係唔差既, 服務就有待改善🧐oma 菜早餐🥗($110)橙花蜂蜜牛奶吐司, 炒日本蛋, 烤椰菜花, 烤南瓜, 焗大啡菇, 車厘茄, 沙律菜呢份素食既all day breakfast比想像中好食, 五顏綠色咁連小朋友見到都會爭住食😊 多士 就係最普通日式果隻厚多士冇咩橙花既味道😅新興爾良烤卡還雞腿🍗($125)烤到外脆內軟仲要勁juicy既天然無激泰雞腿配自家製紅椒醬, 酸種麵包, 烤蔬菜食完會有種好幸福既感覺🥰青醬蝦意粉🦐($100)鮮蝦, 自家製青醬, 果仁, 忌廉, 巴馬豆芝士去炒既意粉偏乾身, 個青醬食落帶微微既辣係幾惹味🤩雙層蜜香紅茶布丁🍮($55)好滑身既台灣蜜香紅茶牛奶布丁配上伯爵紅茶奶油同乾橙皮, 食落淡淡茶香好有層次, 係好特別😍 呢個仲要係期間限定, 所以想食早啲黎喇😊開心果芝士蛋糕🍰($55)好濃開心果味既芝士蛋糕質感偏厚實, 所以食到最後都會有啲漏😅 但係身為開心果愛好者既我係好滿意😍牛奶烏龍🫖($50)飲落有淡淡牛
oma 菜早餐🥗($110)
新興爾良烤卡還雞腿🍗($125)
青醬蝦意粉🦐($100)
雙層蜜香紅茶布丁🍮($55)
開心果芝士蛋糕🍰($55)
牛奶烏龍🫖($50)
飲落有淡淡牛奶香既烏龍茶幾特別, 食完咁多野飲返杯茶係幾消滯😗
好欣賞呢度既食物都係會跟好多唔同顏色既蔬菜, 除左睇落靚之外又有營養😊 最好既地方係可以帶埋狗狗一齊黎嫁😌