2022-06-28
聽同事介紹下,早幾個星期經whatsapp同店主 book 左位,同女朋友慶祝生日。店主Bob 早一日send 左個menu 比我confirm attendance 同埋揀定食乜。我幫女朋友揀左一份豬同牛,另外叫左份帶子同埋焗芝士。佢都有另外有問我要唔要酒,事關我女朋友就唔飲酒既,所以無要到。當日去到餐廳。First impression 係間餐廳好warm 好chill. 但就坐得唔算好舒服。啲檯檯凳凳都舒服既,但就少少迫。送上一支sparkling water,寒暄兩句後,就再同我confirm 餐單。佢再三sell 下佢啲mussel啦。其實本身我都對佢啲帶子同埋焗芝士興趣唔是好大。佢話啲mussel 即日新鮮運到,保證唔會失望。見佢盛情難卻,所以最後都要左。黎之前都知佢啲湯是唔錯的。沙律同湯果然都無失望。等左3 個字左右,mussel 終於到。 我見隔離檯都有叫到,都食到讚不絕口。自己試完都覺得真係幾好食。連我女朋友本身唔食海鮮,都覺得好好食。佢個汁好食到我添左啲麵包。牛同豬 都grill 得好出色。外脆內軟。好有水準。薯蓉唔係好滑,但就好creamy。食到一半佢都比左啲酒我
牛同豬 都grill 得好出色。外脆內軟。好有水準。薯蓉唔係好滑,但就好creamy。食到一半佢都比左啲酒我地揀。我本來都無諗住飲,佢都比左7,8 支啤酒我揀。不過老老實實食塊幾百蚊既牛扒,唔飲酒實在有點傻,所以聽完佢逐支解釋後,最後揀左支比利時cherry 啤酒。同塊扒係幾襯。
雖然店主係有點多言,又全程英文,有時唔識點應佢。但言談間都感覺到佢對食物,酒,音樂既熱情。所以我同女朋友都幾享受呢餐飯。絕對值得推介。