2019-10-13 2622 瀏覽
呢排好多食肆都會早一啲關門,係啲新大型商場塭唔到食,唯有去啲舊式商場仔睇下,呢間小菜館係商場裏面,平時行開都唔太覺眼佢既存在。晚飯時間見佢爆哂場,啲人坐到出哂門口,所以就幫襯下,三個人本身唸住叫四人餐,因為有湯又有半隻雞真係好抵,不過最後叫左四個小菜,椒鹽九肚魚、西檸雞、鮮魷蒸肉餅、蠔仔煎蛋、鹹魚雞粒炒飯跟是日例湯。西檸雞 : 上枱時熱辣辣脆卜卜而且肉厚大件,重點係夠哂多汁食呢啲最怕就係唔夠汁,西檸汁味道唔太酸。👍🏻蠔仔煎蛋 : 蠔仔肥嘟嘟,最重要係冇落芫荽架 (唔鐘意芫荽味) 😍 啱哂我。椒鹽九肚魚 ($68) : 九肚魚外皮酥脆,魚肉軟軟嫩嫩,重點推介超級正。👍🏻鮮魷蒸肉餅 : 肉餅整得幾鬆化,不過嫌佢魷魚味唔夠濃郁,同埋唔係撈埋落肉餅裏面蒸,只係放喺肉餅上面,所以魷魚味唔係咁入到落啲肉餅度。鹹魚雞粒炒飯 ($39) : 本身唸住叫三個靚仔,但唸唸下每個靚仔都應該十蚊到,不如叫個炒粉麵仲抵食重跟埋例湯 ; 是日例湯係蓮藕章魚眉豆湯,好大碗之剩味道唔錯,成碗飲哂都無口渴既情況出現 ; 鹹魚雞粒炒飯雖然咸香味差少少,不過都夠獲氣同份量,好老實依家可以見到三字頭既炒粉麵重要跟湯真係好難得
鹹魚雞粒炒飯 ($39) : 本身唸住叫三個靚仔,但唸唸下每個靚仔都應該十蚊到,不如叫個炒粉麵仲抵食重跟埋例湯 ; 是日例湯係蓮藕章魚眉豆湯,好大碗之剩味道唔錯,成碗飲哂都無口渴既情況出現 ; 鹹魚雞粒炒飯雖然咸香味差少少,不過都夠獲氣同份量,好老實依家可以見到三字頭既炒粉麵重要跟湯真係好難得。