忙咗幾日係時候要獎勵自己,食返啲好嘢平衡下心理🤣Yup!又係我最愛嘅日本嘢🇯🇵🇯🇵三川居酒屋就係正Sogo附近,地理位置方便,裝潢貼近日本居酒屋嘅感覺,疫情期間去唔到旅行,都可以嚟依度感受下🥰• 嚴選九點刺身盛 $350/位刺身盛按人數計算,圖中為二人份量。包括牡丹蝦、生蠔,以及五款刺身同兩款貝類。每款都非常之新鮮,其中我最鍾意活北寄貝,鮮甜又爽口,完全冇腥味!其次牡丹蝦同帆立貝都唔錯,整體水準好高💛• 月見免治雞肉棒 $36雞肉棒內裡有軟骨,口感好好,如果可以燒得再乾身同香口少少就perfect。點埋隻溫泉蛋食個味道更加豐富😋• 醬味燒墨魚咀 $48鐘意佢落咗啲七味粉少少辣幾惹味🔥• 七味雞軟骨 $22略嫌燒得太過乾身,未見特別出色😗• 味噌燒蠔串 $48甜甜嘅味噌有助帶出蠔肉嘅鮮味,不過同雞軟骨有同樣問題,都係燒得有啲乾,變相冇咩肉汁😗• 煙肉燒年糕 $28年糕有滲到煙肉嘅油香,味道唔錯,年糕有啲黏口😗• 明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批 $98切開時已經見到有大量菇汁流出嚟,非常juicy!面頭落左芝士去焗非常香口,明太子蟹肉醬調味偏濃,夾埋隻菇就啱啱好,中間仲收埋咗隻蠔係入面,味道好多

• 嚴選九點刺身盛 $350/位

• 月見免治雞肉棒 $36

• 醬味燒墨魚咀 $48
鐘意佢落咗啲七味粉少少辣幾惹味🔥

• 七味雞軟骨 $22
略嫌燒得太過乾身,未見特別出色😗

• 味噌燒蠔串 $48

• 煙肉燒年糕 $28
年糕有滲到煙肉嘅油香,味道唔錯,年糕有啲黏口😗

• 明太子蟹肉醬焗蠔肉蘑菇批 $98
切開時已經見到有大量菇汁流出嚟,非常juicy!面頭落左芝士去焗非常香口,明太子蟹肉醬調味偏濃,夾埋隻菇就啱啱好,中間仲收埋咗隻蠔係入面,味道好多層次,成件事配搭得宜,個人幾推介👍🏻✨