2023-09-08 39 瀏覽
牛蒡山 $68 牛蒡一片片薄片見到師傅嘅刀工出色,每一片都係扁長條型。調味方面都新奇,之前冇食過炸牛蒡,主要甜味之中又帶有微微嘅鹹味。茄子大阪燒$78好鍾意食茄子,大阪燒茄子煎完之後底部依然金黃。上面加咗隻蛋同埋大阪燒醬、沙律醬、木魚。我自己個人認為呢一碟餸應該係呢間居酒屋最受歡迎嘅菜式。大蔥雞肉串$58雞串裏面嘅雞髀肉好嫩滑,煎完之後加埋醬汁配埋酒好適合。大蔥煎嘅時候掌握得好好,仲保留大蔥嘅鮮甜。吉列豬扒$88一咬入口,就知道肉質唔一樣。日本豚肉肉質鬆化,高質少脂肪。但係肉質依然保留喺肉裏面,食落去完全冇豬嘅腥味。紫cocktail $98 特別鍾意去小型居酒屋飲酒,老闆會同你介紹酒精飲品,同埋喺你面前沖酒。紫Cocktail好適合女仔飲,用左乳酸、利賓納、蘋果同埋小紅莓汁黎調製。酒精味唔會太重。藍cocktail $98 老闆話呢一款雞尾酒用咗好出名嘅荔枝嚟調味,飲落去真係好似飲緊果汁。幾個女仔過嚟一邊傾偈一邊食嘢就最適合加埋呢隻雞尾酒。
牛蒡山 $68

茄子大阪燒$78