2024-05-29
2028 瀏覽
九龍灣Mega Box其實有好多餐廳食肆,以前喺嗰度返工會去,而家就少咗。嗰日睇到一個居港日本人網路紅人介紹呢間餐廳,一於今日放工專程去試吓。諗住想食串燒,點知發覺有個一人套餐$498好似好抵食,包沙律、刺身、揚物、燒物、海膽飯、麵豉湯仲有甜品,第二份半價,於是我哋兩個就決定一試。先嚟係牛油果三文魚腩沙律,肥美三文魚切成大大粒,加埋新鮮牛油果放落個充滿醋汁嘅沙律菜撈勻,真係好醒胃!再上就係刺身,一片肥大肉厚拖羅、一片三文魚腩、一片爽脆劍魚,加埋新鮮牡丹蝦,鮮味爆燈呀!然後茶碗蒸、麵豉湯、燒物、揚物陸續上場,全部都正常發揮。最後輪到海膽鰈魚群邊三文魚子飯出場,但我哋其實已經好飽,但貫徹唔浪費食物的原則,全部食晒!仲有甜品忌廉泡芙作結,真係好滿足!!餐廳地方靜靜地,食物有質素,希望有多啲人幫襯啦!我哋已經決定下次去食串燒喇!