2021-11-30
最近愛上🇮🇳印度菜嘢食味道較濃呢間位於上環 好近地鐵站去食飯非常方便坐位寬敞 職員又親切向我地推介唔同菜式叫菜後 好快上左道前菜米餅好脆 配有兩款醬汁一款醬係酸酸甜甜 另一款醬汁少少辣🔸炸米餅配薄荷汁 $88呢個非常特別!未見過呢款菜式😆米餅外層非常脆口,內餡有薯仔粒,食時先倒入薄荷汁,味道好Fresh😍呢個菜式玩味十足呀!🔸牛油雞 $92之前係印度餐廳食過牛油雞,念念不忘。今次再叫嚟食🤣個雞食得出烤過先放入咖哩一齊煮,有香烤味道。咖哩唔會太辣,有椰香味👍🏼🔸芝士烤餅 $36印度烤餅真係世界級好食😋芝士烤餅中間夾有厚厚嘅邪惡芝士,拉絲效果極好,個烤餅煙韌鬆軟😆將牛油雞嘅咖哩汁沾上芝士烤餅,好惹味😋咖沾醬都好香濃芝士味!芝士控必點之選!🔸燒烤精選 $168以鐵板上檯,上檯時炸炸聲,好有儀式感。一碟好豐富😱有雞、羊、魚,每款用唔同印度香料醃製,肉質唔會好乾!羊亦唔會有膻味!魚外層脆皮,內層軟滑😋🔸芒果酸奶 $37好濃芒果味,亦十分creamy!解辣一流,仲好大杯!
嘢食味道較濃
🔸牛油雞 $92
🔸芝士烤餅 $36
🔸燒烤精選 $168
🔸芒果酸奶 $37
好濃芒果味,亦十分creamy!解辣一流,仲好大杯!