2024-10-21
觀塘美食多籮籮,但今日我哋再走落少少去到位於觀塘道與牛頭角交界點嘅商廈地方覓食。餐廳面積闊落坐得好舒服,融合咗北歐摩登時尚嘅感覺,廚房配以開放形式,除咗裝修優美,仲可以一邊望住廚師炒到火起火落,難怪佢哋嘅食物🥘夠曬水準夠曬鑊氣,最適合三伍知己一邊聊天,一邊晚飯😆 呢間餐廳前身上環店連續5年榮獲米芝蓮推介嘅泰菜之名銜,由前泰王御廚團隊主理,除咗提供傳統嘅泰菜之外,佢哋亦都有一啲fusion嘅創意料理。Happy Hour 佢哋仲推出咗無限暢飲,$198/2 hrs, 紅酒🍷白酒🍶氣泡酒,啤酒🍻都任飲,仲加送泰式烤雞肉串一份或者以八折order其他嘅烤物,约埋三五知己過嚟飲返杯Chill 下😚今晚我哋試咗佢哋嘅:✨招牌和牛船麵 $118湯底香濃,和牛入口即溶,而且好香牛味。✨柚子沙律🥗 $128呢個菜係我每次去食泰國菜都會必叫的,酸酸甜甜夠曬惹味,又夠清新,又可以解滯,簡直胃口大開😍✨沙嗲雞肉串燒 $48串燒燒得恰到好處,面層有微微脆,食落雞肉肉質保持Juicy,不會燒到乾爭爭,加埋個沙嗲醬,絕配👍✨馬拉盞炒通菜 $88上菜時香氣撲鼻,夠晒鑊氣,通菜炒得爽口嫩滑,配有鹹香,非常惹味。✨泰式
今晚我哋試咗佢哋嘅:
✨招牌和牛船麵 $118
湯底香濃,和牛入口即溶,而且好香牛味。
✨柚子沙律🥗 $128
✨沙嗲雞肉串燒 $48
✨馬拉盞炒通菜 $88
✨泰式奶茶🥤 $40
食泰菜,梗係要飲返呢杯signature啦
✨青瓜蘋果梳打 $48
淡淡的青瓜味,配上清甜的蘋果,超Fresh☀️就好似炎炎夏日坐喺沙灘嘆住一杯超爽嘅凍飲感覺🤭