2022-09-05 1973 瀏覽
餐廳以60年代的意大利歌劇院為靈感,裝潢設計華麗,由牆壁、枱櫈、特別訂製的燈飾及布簾的圖案都充滿復古既感覺餐碟更由意大利工匠手工製作,每一隻都獨一無二,非常精緻當中的懷舊紅色梳化卡位,餐廳只有三張,如果可以預約到卡位用餐,真係可以享受到一餐完美的浪漫晚餐餐廳主打傳統意大利經典懷舊菜式,當中的巨輪芝士小管通心粉更係必食之選,唔好錯過食物方面:Calamari Fritti : 炸粉薄身香脆,魷魚質感柔軟,彈牙嫩滑,少少微辣,惹味小食Fancy Beef Tartare : 牛肉他他上面大量既黑松露片賣相吸睛,生雞蛋加上黑松露汁攪勻到他他一起吃,口感滑溜,層次豐富Cheese Wheel Al TarTufo : 服務員會席前表演將小管通心粉倒入淡味的巨大芝士輪度撈勻,令到每粒通心粉都比芝士包住,再加上即磨芝士碎同不斷刨到唔停手既黑松露片落到通心粉上,通心粉香濃煙靭,非常 creamy,食得到淡淡的松露味,賣相一流,打卡之選,視覺與味覺上的雙重享受Beef Tenderloin Alla Boscaiola : 和牛牛柳份量有 200g 用鐵鑊上枱,牛柳五成熟,肉質嫩滑多汁,配以濃郁磨菇味

餐碟更由意大利工匠手工製作,每一隻都獨一無二,非常精緻

食物方面:

Beef Tenderloin Alla Boscaiola : 和牛牛柳份量有 200g 用鐵鑊上枱,牛柳五成熟,肉質嫩滑多汁,配以濃郁磨菇味的 Boscaiola sauce,不用點太多醬汁就食到和牛鮮嫩的味道

Tiramisu : 用上高身杯,感覺優雅,份量頗多,咖啡味及酒味平均,口感 creamy 美味
Ours Tips : 如果想坐到靚靚懷舊紅色梳化卡位,記住預約係 Journey to X 果邊先岩呀
2022-09-03
  • Cheese Wheel Al TarTufo
  • Fancy Beef Tartare
  • Beef Tenderloin Alla Boscaiola