2024-01-06 64 瀏覽
🔻遲來的聖誕聚會餐🫶🏻一嚟到見到二人餐menu,即order!🌕 Christmas Meal (Curry set for 2)聖誕勁擦二人餐 💲318🌟Curry Combo 一次過上枱,乜都有得食,不禁嘩左一聲🤩啱晒鍾意食咖喱嘅我😆🔸Curry Chicken 咖喱雞🐔 用生菜盛載住份量充足嘅香茅雞扒啖啖肉夠Juicy,香辣嘅咖喱唔會蓋過咗香茅嘅香味,味道食落出奇地和諧😝🔸Indian Curry 小印度蕃茄咖喱、Singapore Curry 新加坡咖喱🥘小印度蕃茄咖喱有淡淡蕃茄味🍅又有印度咖喱嘅香料味,用油酥餅一點咖喱汁,絕配 perfect match😚 新加坡咖哩有別於印度咖哩的厚重香料味,與日式咖哩的甜味,新加坡咖哩結合了兩者的特點,椰香中帶點辣度。🔸Seafood Curry 咖喱海鮮🦞 青口、鮮魷、鮮蝦,賣晒吸晴🤩而且海鮮鮮甜。🔸Mixed Vegetable Curry 咖喱雜菜🥒 🍛 用多種蔬菜為主嘅菜式,啱晒選擇困難症嘅我😜😝🔸Scalded Kangkong 馬拉汁灼通菜🥬清爽嘅通菜配合馬拉汁嘅獨特風味,在咖喱combo嘅蔬菜絕對啱晒😆🔸Paratha, B
🔻

🔸Paratha, Baguette, Curry Wedges 油酥餅、法包🥖咖喱角 😋 唔洗講,油酥餅配咖喱無得輸,有兩款咖哩配上油酥餅,食到停唔到口😋😋😋

🔸Pickled Radish 醃酸蘿蔔🥕開胃嘅配菜😋

🌕Tequila Sunrise 🌅 🌟

聖誕聚會餐可選特飲🍹同特色調酒🍸,係美x恐龍同調酒之中揀一樣諗左好耐,最終叫左呢杯Tequila sunrise呢本經典調酒,橙汁石榴汁製成的漸層真係好似日落咁好靚,打卡一流,加上節日餐飲少少酒🍹,儀式感十足!

🌕Iced Longon 龍眼冰🌟

東南亞餐廳食野一定會叫龍眼冰!食完重口味食物可清潤一下,飲完仲有龍眼肉食,fresh曬😝

💡微笑蛋🥚🅃🄸🄿🅂 💡
ツ銅鑼灣地鐵站🚇B出口步行約5分鐘🥰
ツ員工親切有禮
ツ聖誕勁擦二人餐配兩杯飲品及例湯(可選雞尾酒/特飲)