2024-08-15
我最中意食扒房🥰 襯住五一黃金週假期,先生特意安排呢間位於港島海洋公園隔離萬豪酒店嘅扒房,享受一個寧靜嘅午餐😛嚟之前我有睇過網上評語,個個都讚不絕口,搞到我又興奮又期待!😎餐廳主打傳統扒房風格,裝修超靚,適合一眾喜愛打卡的女士們呢~因有訂座的緣故,職員已經悉心安排窗邊的座位給我們🤩我哋今次係Set Lunch 🥗 菜式,set入面包自助沙律吧,所以只需要揀主菜就可以了。其實主菜都好多選擇,心大心細嘅我決定試職員極力推薦的~Madagascar King Prawn🦐~選好後,到沙律🥗吧巡視一番☺️唔好睇小佢,有各式各樣的小食,就咁食沙律吧都夠哂其實👀我揀了幾款~Black Pepper Salami, BBQ Sausage 同 Watermelon Radish~Woo!火腿吃下口感柔細肉質嫩不會乾柴質素不俗呢~食緊中途,職員就上咗main course比我哋啦🤩燒大蝦個Size好驚喜!除了大隻之外,那焦香的味道亦誘惑不已!啖啖肉!蝦肉爽彈迷人味道甜美實在吸引☺️那美味程度超驚豔!總括來說,餐廳款式非常齊全同埋十分精緻,比一般酒店水平還高啊🥰裝修非常有格調,我地坐係全落地玻璃area,望
因有訂座的緣故,職員已經悉心安排窗邊的座位給我們🤩
選好後,到沙律🥗吧巡視一番☺️
唔好睇小佢,有各式各樣的小食,就咁食沙律吧都夠哂其實👀
Woo!火腿吃下口感柔細肉質嫩不會乾柴質素不俗呢~
食緊中途,職員就上咗main course比我哋啦🤩
啖啖肉!蝦肉爽彈迷人味道甜美實在吸引☺️
那美味程度超驚豔!
裝修非常有格調,我地坐係全落地玻璃area,望出去嘅係酒店泳池,好有池伴餐廳嘅感覺🥹
位置坐得非常舒適,空間感十分好!