2024-09-06 286 瀏覽
City of Darkness係一間以舊香港懷舊風情為主題嘅打邊爐餐廳,一入到去就感受到濃濃嘅懷舊氣息,從裝潢到細節都充滿舊日香港嘅影子,好有年代感。枱同枱之間唔會太逼夾,空間感十足,坐喺度食飯都好舒適,完全唔會有壓迫感。當晚侍應嘅服務態度非常親切,仲會詳細介紹每款菜式嘅特色,令我哋未開始食已經覺得好期待。講返食物質素,呢度真係無得彈,所有嘢都係新鮮得嚟有水準。當晚啱啱撞正象拔蚌做緊半價優惠,我哋當然唔會錯過。象拔蚌非常鮮甜,完全冇一絲腥味,好多人可能覺得打邊爐嘅海鮮唔容易處理得好,但呢度嘅海鮮真係令人放心。另外,肉丸係其中一個最大亮點,非常彈牙,入口有紮實嘅口感,完全唔似其他地方嗰啲粉粉哋冇咩口感嘅肉丸,呢個真係絕對值得一試。而響鈴都好出色,炸得外脆內嫩,唔會太油膩。當晚仲有一個非常抵嘅啤酒優惠,只需$10.10支,飲唔晒仲可以存放三個月,呢個價錢對於打邊爐配啤酒嘅愛好者嚟講真係一個大好消息。埋單嘅時候,人均消費約$500,以呢度嘅食物質素同環境嚟講,呢個價錢絕對係超值。成晚嘅用餐體驗非常愉快,如果你鐘意懷舊風,鍾意打邊爐,City of Darkness真係唔可以錯過。呢度絕對係
當晚仲有一個非常抵嘅啤酒優惠,只需$10.10支,飲唔晒仲可以存放三個月,呢個價錢對於打邊爐配啤酒嘅愛好者嚟講真係一個大好消息。埋單嘅時候,人均消費約$500,以呢度嘅食物質素同環境嚟講,呢個價錢絕對係超值。成晚嘅用餐體驗非常愉快,如果你鐘意懷舊風,鍾意打邊爐,City of Darkness真係唔可以錯過。呢度絕對係朋友聚餐或者家庭聚會嘅理想選擇,食物、環境、服務都一樣出色。
2024-09-02