2022-01-26 16 瀏覽
翻新過的中環街市, 隱藏了不少特色餐廳,咖啡,甜品,茶飲店,cake shop。。最近更有壽司吧,日本定食,料理以及居酒屋進駐~非常熱鬧,人氣十足!地面層連接着室內通空戶外空間, 空氣流通微微涼風感覺不錯。選了比較casual一點嘅日式料理定食~ 賣相精緻,定價都有啲進取, 一場嚟到, 有得堂食嘅時間真係要好好珍惜~蒲燒鰻魚丼+日式炸雞$168定食包括味噌湯,漬物, 丼飯,炸物,刺身, 沙律~ 非常豐富!!刺身有油甘魚,蝦和帶子~ 都算幾新鮮, 帶子入口鮮甜!鰻魚外皮烤得有點焦脆,肉質富彈性,唔會太腍, 也不會淋過多嘅鰻魚汁👍😋  丼飯還有蛋絲特別香甜。👍 炸雞亦非常香口, 肉質嫩滑👍網燒安格斯牛扒定食$218屋企人點選了安格斯牛扒。牛扒油脂豐富~ 加上炸蒜片和特製燒汁, 令肉味提升~ 沙律菜也非常爽脆。隔離舖是同系集團, 特設開放式吧檯,嘆壽司,刺身之餘仲有一系列日本生清酒~ 留待下次到附近工作再來品嚐~

地面層連接着室內通空戶外空間, 空氣流通微微涼風感覺不錯。

蒲燒鰻魚丼+日式炸雞$168

刺身有油甘魚,蝦和帶子~ 都算幾新鮮, 帶子入口鮮甜!
鰻魚外皮烤得有點焦

網燒安格斯牛扒定食$218

隔離舖是同系集團, 特設開放式吧檯,嘆壽司刺身之餘仲有一系列日本生清酒~ 留待下次到附近工作再來品嚐~