2023-11-16
呢日去南昌探朋友,一齊喺附近嘅VWalk商場食飯。朋友推介下,揀咗商場地下一間日式餐廳。餐廳充滿日式風情,感覺舒適。餐牌選擇頗多,我哋見個二人套餐幾啱食,價錢都算抵食。二人套餐($468),包咗八樣食物,前菜主菜都有啲不同種類嘅選擇,仲有甜品,感覺豐富。蟹肉野菜沙律 - 蟹肉配上新鮮嘅沙律菜,加上惹味嘅芝蔴醬,好開胃嘅前菜。三色刺身,包括有三文魚、赤蝦、油甘魚各兩片。剌身非常新鮮,鮮甜美味。鐵板炭火雞 - 未食已經聞到好香,雞肉入口嫩滑,好香口入味。鹽燒鯖魚 - 鯖魚燒得好香,入口肉質鮮嫩,點埋醬汁食更加好味。美國牛肉火鍋 - 牛肉分量唔少,油脂分佈平均,質素唔錯。火鍋入面亦有多款蔬菜,平衡返肉嘅肥膩感。軟殼蟹卷 - 呢個十分香口,軟殼蟹炸得好脆,配埋紫菜飯卷食真心正。甜品係蕨餅,有兩種口味,每款各兩粒。蕨餅入口煙靭,味道不錯。小店食物質素唔錯,環境亦舒服好坐,適合同朋友食飯傾偈。
小店食物質素唔錯,環境亦舒服好坐,適合同朋友食飯傾偈。