2023-11-15 76 瀏覽
忙裏偷閑,今日請咗半日假,約咗個好姊妹食飯,順便派請帖(小編終於要結婚了 😍 )今次我特登揀咗心心念念嘅申子居酒屋,夜晚佢通常都好full,難得平日下午有時間,當然係沖去呢間人氣居酒屋度食餐開心㗎啦 🤩壽司定食配烏冬壽司全部都好鮮甜 🤤 吞拿魚、魷魚海膽、左口魚裙邊、三文魚籽、仲有帶子,再加埋三文魚刺身,成盤壽司非常之豪華,飯嘅份量剛剛好,唔會太多,所以入口食到魚香之餘,又有少少壽司飯香襯托,食完之後勁滿足,再加返碗熱辣辣嘅烏冬,簡直就係完美啊 😋西冷牛扒丼呢個飯真係不得了呀!😍 西冷牛扒一入口,牛香味好濃,我朋友即刻問我:我哋係咪叫咗和牛啊?😂 唔好睇佢個樣好似好生咁,其實入口個咬口剛剛好,燒到完全帶得出牛肉嘅香味之餘,亦唔會令佢太韌,完全唔會有太生嘅感覺,然後份量有好較多,真係撈晒成碗飯食都冇問題 👍🏻極尚鹽燒牛舌芯非常Juicy嘅一個小食,朋友就鍾意點岩鹽,我就鍾意點柚子胡椒,入口唔會一口油,正 😋

壽司定食配烏冬

西冷牛扒丼