2023-07-17
第2次來訪呢間屯門高質日式餐廳! 佢食材新鮮,環境闊落,價錢又唔會好貴, 真係唔錯ga☺️▶️前菜🥗明太子: 鹹得黎仲有微微wasabi嘅辣味柚子大根漬: 柚子味夠香,食落好清新酸汁水母: 食落夠爽口, 非常開胃▶️🐟拖羅蓉脆脆餅 $68拖羅蓉配上蔥同芝麻, 加埋底部嘅脆餅,口感層次夠晒! 而且拖羅味都好出! ▶️🍱本手返·手握壽司 $380由師傅發辦嘅九宮格,入面有12件壽司, 款式仲每日不同ga! 今次我呢個就有拖羅、深海池魚、海膽、牡丹蝦、帆立貝、三文魚等壽司, 其中有兩款係火炙壽司黎ga, 夠晒豐富! 刺身類都夠新鮮, 非常推薦!▶️🥘清酒煮蜆 $98蜆肉份量都唔少, 仲大大粒, 味道鮮美! ▶️🍗一口炸雞 $58呢款真係必點, 佢雞肉炸完仲好嫩滑同juicy, 配搭埋麻醬沙律菜,完成唔會油膩! ▶️福岡凍蕎麥麵🍜 $88蕎麥麵上面有水煮蛋、紫菜碎同一啲脆脆, 麵條食落夠順滑,攪混埋蛋汁一次過食, 口感豐富, 味道唔錯! 最後飲埋巨峰梳打🍇$48 同柚子梳打🍋$48, 清爽消暑, 仲好岩打卡!
▶️前菜🥗
明太子: 鹹得黎仲有微微wasabi嘅辣味
柚子大根漬: 柚子味夠香,食落好清新
酸汁水母: 食落夠爽口, 非常開胃
▶️🐟拖羅蓉脆脆餅 $68
▶️🍱本手返·手握壽司 $380
▶️🥘清酒煮蜆 $98
蜆肉份量都唔少, 仲大大粒, 味道鮮美!
▶️🍗一口炸雞 $58
▶️福岡凍蕎麥麵🍜 $88