餐廳: 磯野水產
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-09-06 953 瀏覽
偶爾對自己好啲~Metime去食個日式Premium Lunch 🥰未有時間去日本旅行但又好掛住日本嘅食物,今日去咗銅鑼灣- 磯野水產 嘆個午餐係地鐵站D2 出口 Sogo 隔離超近好方便點咗個Premium Lunch Set C 超豐富💛火炙三色沙律💛淨係個沙律已經唔簡單,有火炙過嘅三文魚左口魚同埋八爪魚,配埋佢哋酸酸甜甜沙律醬汁拌住D沙律菜食好fresh。💛先付四點💛有好新鮮嘅油甘魚同吞拿魚赤身刺身,厚切肥美👍🏻;醃製過嘅牛蒡 爽爽脆脆幾好食;橋頭漬物酸酸地幾開胃。💛海鮮茶碗蒸💛最喜歡熱辣辣的茶碗蒸,蒸蛋滑嘟嘟,上面仲有燒過嘅三文魚、左口魚同埋蟹籽,好鮮味。💛鹽燒美國牛小排 + 香煎日式野菜💛旁邊附上兩款醬,一款係芥末醬 一款係味噌醬 帶少少辣;牛小排的燒到7 成熟左右我覺得啱啱好,每件切成一口正正方方,吃起來很方便。野菜有南瓜、蕃薯等,食起嚟也很香甜。💛浜燒北海道活帆立貝+ 蘇格蘭聖子💛帆立貝用咗黑松露牛油燒,超大隻肉厚鮮甜,連個裙邊都好好味。聖子就用咗清酒燒,食到海鮮嘅原味又帶點酒香。💛海鮮味噌湯💛個湯好鮮甜,裏面仲有唔少嘅蝦肉同埋蜆,飲完好滿足☺️💛松葉蟹丼💛前面已經食咗咁多
今日去咗銅鑼灣- 磯野水產 嘆個午餐
係地鐵站D2 出口 Sogo 隔離超近好方便

點咗個Premium Lunch Set C 超豐富

💛火炙三色沙律💛
火炙三色沙律

💛先付四點💛
有好新鮮嘅油甘魚同吞拿魚赤身刺身,厚切
先付四點

💛海鮮茶碗蒸💛
海鮮茶碗蒸

💛鹽燒美國牛小排 + 香煎日式野菜💛
鹽燒美國牛小排 + 香煎日式野菜

💛浜燒北海道活帆立貝+ 蘇格蘭聖子💛
帆立貝用咗黑松露牛油燒,超大隻肉厚鮮甜,連個裙邊都好好味。
聖子就用咗清酒燒,食到海鮮嘅原味又帶點酒香。
浜燒北海道活帆立貝+ 蘇格蘭聖子

💛海鮮味噌湯💛
個湯好鮮甜,裏面仲有唔少嘅蝦肉同埋蜆,飲完好滿足☺️

💛松葉蟹丼💛
前面已經食咗咁多嘢,最後仲有呢個主食,呢個丼飯鋪滿松葉蟹肉同埋蟹膏,撈飯超正🤤
松葉蟹丼

💛柚子雪芭💛
最後係甜品柚子雪芭,柚子味酸酸甜甜好清新裡面仲有啲柚子肉,食完呢個甜品清清味蕾,為呢個午餐畫上完美嘅句號。

**Lunch time 12:00-16:30 單點menu & 二人前Set會有7 折;平日一人前Premium Set 有9 折,
另外仲有啲午市套餐。
2023-09-06
午餐