2023-06-12 25 瀏覽
📍銅鑼灣 亀井鮨 📍 亀井鮨喺日本有好多間分店,最近喺香港都開咗新嘅分店,唔使特登飛去日本都食到!呢度嘅刺身非常新鮮,應該係飛機貨。下午嚟食,有午市套餐,相對抵食啲,唔使佢都成千蚊都有好高質嘅壽司食。嗌咗個最貴嘅Set:紺 $480一共有12件壽司,仲有前菜沙律,同埋麵豉湯。坐喺壽司吧枱前邊,睇住師傅包壽司,都係用餐體驗嘅一部份,感覺好Chill。🍣大拖羅壽司油脂味道好豐富,不愧係大拖羅!🍣赤身壽司吞拿魚本身嘅味道好清晰,唔會太多水份,好正。🍣油甘魚壽司🍣鯛魚壽司🍣穴子壽司係鰻魚嘅親戚,有火灸處理過,香口。🍣火炙左口魚邊壽司最鍾意呢一件壽司,火灸嘅香味,配埋左口魚邊濃郁嘅油脂香味,食完成個口都仲有餘韻,唔捨得飲茶,沖這個味道。大讚🍣牡丹蝦壽司爽脆新鮮,有蝦味!🍣帆立貝壽司口感軟糯,有鮮味。🍣日本海膽壽司好足料,啖啖海膽,新鮮唔會苦。🍣三文魚子軍艦服務態度非常專業,環境都好舒服,一定要試吓!
📍銅鑼灣 亀井鮨 📍

嗌咗個最貴嘅Set:紺 $480
一共有12件壽司,仲有前菜沙律,同埋麵豉湯。

🍣大拖羅壽司
油脂味道好豐富,不愧係大拖羅!

🍣赤身壽司
吞拿魚本身嘅味道好清晰,唔會太多水份,好正。

🍣油甘魚壽司

🍣鯛魚壽司

🍣穴子壽司
係鰻魚嘅親戚,有火灸處理過,香口。

🍣火炙左口魚邊壽司

🍣牡丹蝦壽司
爽脆新鮮,有蝦味!

🍣帆立貝壽司
口感軟糯,有鮮味。

🍣日本海膽壽司
好足料,啖啖海膽,新鮮唔會苦。

🍣三文魚子軍艦

服務態度非常專業,環境都好舒服,一定要試吓!