黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2024-08-14 712 瀏覽
同閨蜜喺尖沙咀搵嘢食,經過一間門口細細,幾靚嘅日本餐廳,睇過餐牌見好似唔錯,走入去試吓,趁早食無咁多人。由大門口、整條樓梯、reception,以至餐廳內外,全都是日本居酒屋風格,每幅牆都是日式畫風,裝潢好正😍櫻花樹、秋葉、夜市、清酒、和風、燈籠、相撲手、風鈴、⋯⋯盡入眼簾,真係好靚🤩我哋叫咗【生蠔刺身二人前商務午餐】鵝肝和牛石鍋飯 - 熱辣辣,角切上,嚟到自己淋汁撈勻刺身拼盤配冷蕎麥麵 - 佢係分上,蕎麥麵好大個,冷麵汁唔會好咸,有葱絲青瓜絲配菜,刺身好新鮮,兩個人食一人一片真燒蟹甲羅 - 蟹蓋唔食得的😆 將所有材料攪勻再放上多士上面食,好食👍🏻法國生蠔 - 大隻新鮮白身魚刺身 - 第一次食呢款魚刺身,佢加上上面的醬汁蘿蔔蓉和葱花,好特別,開胃菜,少少酸甜口味好正啊,可以一次過食好多款😋 Lunch嚟講非常豐富👍🏻自助區仲有無限供應前菜、沙律吧、麵豉湯和飲品,當日提供嘅係好冰涼嘅檸檬茶😋

我哋叫咗【生蠔刺身二人前商務午餐】

鵝肝和牛石鍋飯 - 熱辣辣,角切上,嚟到自己淋汁撈勻
鵝肝和牛石鍋飯

刺身拼盤
刺身拼盤配冷蕎麥麵

真燒蟹甲羅

法國生蠔 - 大隻新鮮
法國生蠔

白身魚刺身

好正啊,可以一次過食好多款😋 Lunch嚟講非常豐富👍🏻

2024-08-13
午餐