2021-10-18 182 瀏覽
今日和太太往馬鞍山山海食日本菜, 我們點了枝豆, 本鮪大拖羅壽司、特盛豚肉生薑燒飯、特盛燒牛肉飯、天婦羅珍寶虎蝦卷、燒油甘魚骹和燒雞皮串。枝豆食落新鮮爽口, 燒雞皮串燒得惹味彈牙, 佐酒一流;本鮪大拖羅壽司食落新鮮有油花, 飯粒軟綿, 口感豐富;特盛豚肉生薑燒飯豚肉食落爽口, 洋蔥和生薑食落美味, 配上特製醬汁和蔥花, 食落口感層次豐富;特盛燒牛肉飯份量十足, 燒牛肉肉味香濃, 食落有油花和層次, 口感滿足;天婦羅珍寶虎蝦卷賣相吸引, 天婦羅珍寶虎蝦炸得金黃香脆彈牙, 虎蝦大大件,食落惹味十足, 配上惹味沙律醬, 食落豐富美味;最後燒油甘魚骹肉質鮮甜味美, 油甘魚燒得金黃, 食落啖啖肉, 配上特製醬油和羅白蓉, 提昇油甘魚骹口感。餐廳食物美味, 材料新鮮, 座位闊落舒適, 食了一頓高質日本料理。
燒油甘魚骹
天婦羅珍寶虎蝦卷