2024-08-14
今日同朋友去銅鑼灣時代廣場附近行街 ,lunch time 時間我哋去咗Times 後面耀華街百樂中心13樓新開嘅一間日本餐廳- 汐 一入門口位置見到左邊喺吧枱位置,右邊係榻榻米。我同朋友去坐榻榻米,四人枱位置寬敞,很舒適👍🏻吧枱design:吧枱櫃放上不同日本酒做擺設,非常有美感同感覺舒服❤️主餐有分熟丼物和冷丼物,我叫咗原條蒲燒鰻魚,朋友叫咗醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩😋鰻魚口感一流,非常肥美,一啖鰻魚一啖滑蛋非常滿足。鰻魚亦都唔會覺得肥膩~ 加埋鰹魚片一齊食,層次豐富,更上一層樓👍🏻👍🏻醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩,呢個不得了😋賣相係非常吸引😘先講醬燒三文魚腩 油脂香氣充斥口腔,真心好食🤤三文魚腩下面有蟹柳絲,青瓜,粟米蟹籽同埋醬油漬角切三文魚,三文魚粒入口鮮甜配上配菜一齊食,一絕! feel到廚師用心製作,朋友好快就清晒🤣🤣90分鐘用餐時間50分鐘內交枱有七五折,所以佢有個計時器俾我哋~ 其實我哋15分鐘就已經食完,因為真係好好食🤣🤣🤣所以大家去銅鑼灣shopping 記住黎食啦😋😋😋
汐
吧枱design:
吧枱櫃放上不同日本酒做擺設,非常有美感同感覺舒服❤️
主餐有分熟丼物和冷丼物,
鰻魚口感一流,非常肥美,
一啖鰻魚一啖滑蛋非常滿足。
鰻魚亦都唔會覺得肥膩~
加埋鰹魚片一齊食,層次豐富,更上一層樓👍🏻👍🏻
醬油漬角切三文魚配醬燒三文魚腩,呢個不得了😋
賣相係非常吸引😘
先講醬燒三文魚腩
油脂香氣充斥口腔,真心好食🤤
所以大家去銅鑼灣shopping 記住黎食啦😋😋😋