2023-08-07 150 瀏覽
同男朋友喺Times Squarecity’super食晚飯,食呢間iza’bis,我哋叫咗一個西式,一個日式晚餐,兩份套餐都非常豐富。🇺🇸西式晚餐🔸是日餐湯 野菌忌廉湯充滿野菌忌廉湯,非常濃郁既野菌香味,忌廉湯好幼湯,整體好好飲!🔸主菜 美國頂級黑安格斯牛肉西冷配黑松露薯蓉及時令蔬菜🐂🥔🥬有牛,又有薯蓉和蔬菜,豐富之餘又營養十足。薯蓉加咗黑松露,味道非常香。蔬菜係新鮮嘅紅椒,黃椒,冬菇和蘆筍。安格斯牛西冷非常大塊,用唔到切落去油脂和肉汁即刻流出嚟,配上黑椒汁,味道更惹味!🔸甜品 係自家製麵包布甸配雲呢拿籽忌廉醬,有好香雲呢拿味。🇯🇵日式晚餐🔹日式開胃菜及冷盤酢味噌 配蘆筍,蘆筍清爽的味道和味噌的鹹味非常爽。飛龍頭是一種豆腐料理,將豆腐,蔬菜和肉碎混合一齊再炸,炸完後用高湯一齊煮,高湯非常清甜,飛龍頭吸左D湯汁,好味!🔹湯茅乃舍高湯,呢個高湯清澈透明,睇落去冇咩味道,但原來好清甜,入面仲有豆腐,魚柳,蘿蔔和䈑筍,非常清新。🔹主菜加拿大銀鱈魚西京燒配時令蔬菜及高湯銀鱈魚西京燒非常燒得非常燒,燒完後油脂釋放左少少出來,令魚肉更清爽,再加上用高湯肴煮過的深綠蔬菜,唔止賣相吸引,味道更吸引。🔹

🇺🇸西式晚餐
🔸是日餐湯
野菌忌廉湯

🔸主菜
美國頂級黑安格斯牛肉西冷配黑松露薯蓉及時令蔬菜🐂🥔🥬

🔸甜品
係自家製麵包布甸配雲呢拿籽忌廉醬,有好香雲呢拿味。

🇯🇵日式晚餐
🔹日式開胃菜及冷盤
酢味噌 配蘆筍,蘆筍清爽的味道和味噌的鹹味非常爽。

🔹湯

🔹主菜
加拿大銀鱈魚西京燒配時令蔬菜及高湯

🔹甜品
係宇治抹茶忌廉卷蛋
濃濃嘅抹茶味卷蛋🍵配上幼滑嘅抹茶忌廉,加上白雪雪嘅糖霜粉,白色同綠色嘅顏色配搭,非常突出,蛋糕亦非常好食。