2023-11-14
秋風起,又係時候食火鍋啦😍今日同朋友嚟食下呢間火鍋私房菜,餐廳環境好優雅,主打特色湯底及精選食材~二人套餐 $528可以由4款湯底中選一款或雙拼,我就選咗麻辣鴨血鍋及鮮茄雜菜鍋~麻辣鴨血鍋,好足料,有好多鴨血及蜂巢豆腐,吸曬啲汁,好夠味😋食得辣先好叫,好惹味!鮮茄雜菜鍋,清甜帶微酸,係用新鮮蕃茄嘅,呢樣好加分~海鮮拼盤,閃下閃下,打卡一流😂有海蝦、大蜆、台山蠔及白鱔片,海蝦大大隻,爽口彈牙,有蝦味!大蜆好飽滿,冇沙而且鮮甜~台山蠔肥嘟嘟,有蠔味!白鱔片大大塊,超級彈牙,又肥美,好好食手切安格斯拼黑豚肉,好大盤呀😍手切牛望落已經好吸引,食落好新鮮,肉質好軟綿,牛味香濃,口感非常好,好好食😋黑豚肉都好彈牙,同平時食開嘅豚肉好唔同~手打三拼丸,分別有猪肉丸、墨丸及蝦丸,全部都係自家手打!蝦丸好彈牙,超正料!墨丸同猪肉丸都唔錯~時令蔬菜,今日係娃娃菜,好新鮮,放落鮮茄雜菜鍋特別夾~稻庭烏冬,吸曬麻辣湯底嘅精華,滑潘彈牙又好味😋二人餐份量好足夠,食完剛剛好,而且味道非常好,整體性價比高!
二人套餐 $528
時令蔬菜,今日係娃娃菜,好新鮮,放落鮮茄雜菜鍋特別夾~
稻庭烏冬,吸曬麻辣湯底嘅精華,滑潘彈牙又好味😋