2019-01-08
餐廳係百樂中心21樓,樓上舖一般都性價比高,而且坐得舒服。朋友嚟過2次,話呢間好抵食,並唔係話佢特別平,而係食物質素、環境對得住佢嘅價錢,仲要價錢唔算貴,人均都係300-400。我地點左dinner set,加左$40嘅海鮮拼盤係今晚最明智選擇!首先上左頭盤:法國生蠔海鮮拼盤。拼盤大大盤,入面有翡翠螺、三文魚籽北海道帶子刺身、玫瑰蝦刺身同埋法國生蠔。每一款海鮮都係大大件之餘非常鮮甜新鮮,尤其是d 生蠔帶有海水味而鮮甜,玫瑰蝦刺身亦都好鮮甜飽滿結實,跟餐都係加$40,呢個抵叫!餐湯係荷蘭白菌忌廉湯成個湯超級濃郁!係用左大量菇菌打成蓉,加忌廉等熬製,口感好厚好足料,飲一啖成個口腔已經充滿濃濃菇味~我份主菜係炭燒美國極佳級純種黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁首先擺碟幾靚,肉眼扒點左5成,出到嚟煎得啱啱好,肉質柔軟,牛肉味重,加dd 海鹽已經好夠味好香,可惜碟份量就太少啦,只有少少忌廉焗薯同蔬菜,但焗薯味道係幾唔錯的。朋友份主菜係炭燒澳洲和牛屠夫牛柳(M6-M7)配芥末忌廉汁牛柳好厚,總共有兩舊,肉質比較紮實,牛肉味濃郁,而且牛柳煮得唔會太熟,質感都算軟。搭配厚身芥末忌廉汁好香濃,上面紅色的番石榴酸酸
首先上左頭盤:法國生蠔海鮮拼盤。
餐湯係荷蘭白菌忌廉湯
我份主菜係炭燒美國極佳級純種黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁
朋友份主菜係炭燒澳洲和牛屠夫牛柳(M6-M7)配芥末忌廉汁
牛柳好厚,總共有兩舊,肉質比較紮實,牛肉味濃郁,而且牛柳煮得唔會太熟,質感都算軟。搭配厚身芥末忌廉汁好香濃,上面紅色的番石榴酸酸甜甜平衡翻整個醬汁,令醬汁唔會膩,醬汁配搭係呢份牛扒的特色。
甜品係Tiramisu
賣相好精緻,面頭有粒焗蛋白脆脆同紅桑子~Tiramisu 濕潤度足,蛋糕綿密,cream 夠曬滑,整體都好好味~
跟餐仲有飲品,冷熱均可,凍檸茶好大杯~
整體感覺都好好,環境靚有格調,坐得舒服,食物質素高,價錢合理,值得再嚟!