2019-01-15
Happy Friday同朋友喺尖沙咀食嘢,比我哋發現咗一間位於寶勒巷萬事昌廣場嘅樓上印度菜,望落感覺非常精緻,喺香港平時好少見,一於入去試一試!坐低之後發現超過一半食客係印度人,仲有唔少係到家庭聚會,感覺幾溫馨。再加上店員都係印度人,即刻覺得呢間會係唔錯既正宗地道印度餐廳。打開menu見到好多款未見過嘅菜式,令我哋選擇困難症發作,好彩店員好親切,介紹咗唔少菜式比我地試!前菜我哋食咗一個「脆玉米小食$75」,香濃嘅辣醬加上洋蔥、蕃茄同玉米,食落好開胃,撒上脆條令口感更加豐富。另一個小菜「印度黏土烤蘑菇串燒$95」,蘑菇非常juicy,中間釀咗濃而不膩嘅芝士。個人比較鍾意就咁食多過點醬食,更加食得出蘑菇嘅味道。黎得印度餐廳點可以唔試佢哋嘅咖喱呢?我哋嗌咗「奶酪蕃茄馬薩拉$85」,香草味好突出,本身擔心奶酪會好濟,但食落比較似淡口味嘅硬豆腐,整體嚟講好惹味,就算無落肉類都唔會失色。另外再叫咗「烤餅原味 $25」嚟點咖哩食,烤餅好香牛油味,同咖哩係一個絕配~呢間印度菜好啱我哋口味,而且餐廳好闊落好乾淨,想試新菜式又想坐得舒服咁同朋友傾吓偈,呢到會係一個唔錯嘅選擇!
脆玉米小食
脆玉米小食