今晚同朋友係奧海城行街🛍️經過見到呢間係G/F 既Sawadee入面差不多坐滿哂人,所以我地又襯熱鬧入去食下。印象中呢間餐廳比較偏貴,但係原來佢最近轉左新menu📔之後價錢已經親民返哂但水準又依舊喎,唔怪得之咁多人幫襯啦🤭餐廳裝潢高級感十足,設計優雅高貴,細微至餐具器皿🍽️都充滿東南亞風情,比人一種精緻既感覺🌸。♥︎ 泰式鮮腐竹 👍🏻以前冇食過,見menu推薦就試下啦,完來係洋蔥﹑沙律菜🥗﹑腐竹同埋微酸既泰式汁Mix埋既前菜,口感好清新開胃♥︎ 海鮮冬蔭功 (碗)冬蔭功🥘夠哂足料有蠔同埋蝦🦪🦐,份量岩岩好夠兩個人飲♥︎ 炒『真係』泰國通菜 (少葉)個名好特別~其實係通菜煲🥬,特別之處係成煲都係最爽口嫩滑通既菜莖,兼具上枱既時候熱到出哂煙💨,真係好正♥︎ 泰式脆豬腩肉配青木瓜沙律👍🏻烤過既🐖豬腩脆脆地好Juicy,夾埋木瓜同生菜做個生菜包一齊食味道更出色😋♥︎ 沙嗲 (豬﹑牛﹑雞各兩串)🍢飲品♥︎芒果椰子拿鐵口感順滑,有粒粒芒果肉🥭,有小小似楊枝甘露味,岩中意飲甜野既你♥︎泰式奶茶不過我就更中意飲泰式奶茶🧋啦,隻色好靚好濃郁既感覺,飲落重好香茶味添

♥︎ 泰式鮮腐竹 👍🏻

♥︎ 海鮮冬蔭功 (碗)
冬蔭功🥘夠哂足料有蠔同埋蝦🦪🦐,份量岩岩好夠兩個人飲

♥︎ 炒『真係』泰國通菜 (少葉)

♥︎ 泰式脆豬腩肉配青木瓜沙律👍🏻

♥︎ 沙嗲 (豬﹑牛﹑雞各兩串)🍢