2025-01-30
好耐冇同老婆拍拖喇 今日又帶佢去食好西 嚟咗中環呢間西餐廳食個浪漫燭光晚餐 坐低枱面已經有好多玫瑰花瓣 感覺好舒適Romantic 坐低冇耐先叫咗支Sprinkling Water 之後再慢慢睇Menu揀嘢食 Lobster Bisque, Lobster Ravioli龍蝦湯裏面放咗幹邑 仲有一粒咗類似蝦肉蟹肉嘅雲吞仔 龍蝦湯非常濃鬱 飲完一口想再接飲一口 Spaghetti. 24 Months Parmesan Cheese,Black Truffle廚師會喺你面前烹調 睇住佢點火點樣整溶成大舊Parmesan Cheese 再慢慢加酒同埋加意粉入去撈 芝士包裹到每一條意粉 最後會刨埋大量嘅黑松露喺上面USDA Ribeye,Vegetables, Shalots JusRibeye生熟程度控制得宜 我叫咗五成熟 中心仲帶點粉紅色 食落好嫰 又有牛脂香 簡簡單單點少少鹽食已經超好味 半碟仲有蘆筍粟米鬚薯仔之後仲有甜品Tiramisu同埋一啲朱古力 馬卡龍 蛋糕仔做結尾
Black Truffle