2023-08-15
餐廳環境裝修又雅致又浪漫💕無論係餐聚或慶祝都非常適🈴️,裡面仲有好舒服嘅大sofa卡位餐廳非常貼心,坐低後,侍應就送上welcome fruit ,真係好健康👍🏻有兩個西班牙黑蕃茄,切開新鮮嘅檸檬🍋擠落蕃茄到,再加啲橄欖油或醋一齊食又得,蕃茄新鮮爽甜,一啲都唔會腥或酸,啱晒我口味。麵包都十分軟熟美味,另一款就好香芝麻味。揀咗Executive Set Dinner,呢個餐真心抵食,仲好好味😋連Starter嘅擺碟都好靚😻😻香煎鴨肝伴無花果汁一定要試吓呢個Starter,超有誠意,鴨肝煎到好香口,下層嘅多士有少少焦糖化,外脆內軟,配合埋無花果汁,成個組合真係好perfect 👍🏻法國鴨肝慕絲伴鮮無花果 魚籽醬配法包脆多士有兩件法包脆多士,將鴨肝慕絲、魚籽醬及無花果放上多士一齊食,真係好有層次感炭烤法國羊扒配普羅旺斯田園鮮蔬呢度嘅炭烤Main Course真心掂👍🏻,羊架揀咗7成熟,仲有3件,肉質多汁肥美,一啲都唔羶,真係非常美味。侍應特別介紹廚師整咗炸薯葉,整得又靚又香脆,唔會油膩,味道都唔錯炭烤特級安格斯西冷牛扒伴脆薯條,田園沙律牛扒叫咗5成熟,廚師真係拿捏得非常好👍🏻切開唔會有血水流出
麵包都十分軟熟美味,另一款就好香芝麻味。
香煎鴨肝伴無花果汁
法國鴨肝慕絲伴鮮無花果 魚籽醬配法包脆多士
炭烤法國羊扒配普羅旺斯田園鮮蔬
炭烤特級安格斯西冷牛扒伴脆薯條,田園沙律
牛扒叫咗5成熟,廚師真係拿捏得非常好👍🏻切開唔會有血水流出,西冷牛味香濃,肉質嫩滑,加上🈶我最愛嘅炭烤香味,真係好鍾意呢個❣️仲有炸薯條都好正😍外脆內軟,係我鍾意嗰種,沙律🥗都好新鮮可口
芒果芝士蛋糕
芝士蛋糕嘅芒果味香濃得黎帶有點兒酸酸甜甜,食落一啲都唔膩,好啱我食