2019-07-02
父親節果排太忙冇時間慶祝,依家有時間當然要補祝返。爸爸最愛食海鮮,所以今次就帶佢去哩間一鍋瘋,一嘗高質海鮮之味。爸爸對海鮮要求頗高,所以揀左個價錢高啲既海鮮套餐,188蚊就可以食到10款生猛海鮮,絕對抵食。粥底湯有五款味道可選,我地分別揀左粟米同椰子湯。鐘意哩到一人一鍋,可以揀返自己最鐘意既口味,如果多幾個朋友黎,仲可以每人點一款,一次過試哂所有湯底😋。粥底味道好清偏淡,淥海鮮一流,唔會搶過海鮮味道👍🏻。海鮮盤賣相非常奢華,份量十足,上枱時仲聞到淡淡海水鮮味。店員教路要逐樣海鮮淥同食,味道先會更好更分明。哩十款海鮮來自世界國地,保證高質。新鮮既海鮮只要淥一淥,殼同肉質就會輕易分離。另外肉質會非常爽口彈牙,哩十款海鮮都成功通過👍🏻👍🏻,絕對高質。菲律賓肉蟹好多膏;蚌、鮑魚、北極貝大大隻,食落非常有口感,滿足🤤。如果想食其他火鍋配料,哩到都有40款選擇,每款只需12蚊就可以食到。我地就加左個肥牛,牛質嫩滑夠淋👍🏻。食完海鮮已經好滿足,忘記左仲有個粥底未食😂。店員會係食完既湯底上加入芋頭同蕃薯粒,煮到溶溶爛爛後再加入白粥再煮一陣就食得。個粥認真不得了,海鮮鮮味同精華完全溶入粥內,再加上粟米同
粥底味道好清偏淡,淥海鮮一流,唔會搶過海鮮味道👍🏻。
我地就加左個肥牛,牛質嫩滑夠淋👍🏻。
食完海鮮已經好滿足,忘記左仲有個粥底未食😂。店員會係食完既湯底上加入芋頭同蕃薯粒,煮到溶溶爛爛後再加入白粥再煮一陣就食得。個粥認真不得了,海鮮鮮味同精華完全溶入粥內,再加上粟米同椰子本身既鮮甜味,令人胃口大開,食唔停👍🏻👍🏻。