2024-11-01
雞煲放題就食得多,連海鮮都任嗌任食真係唔多。阿爺八鮮鍋有2.5小時嘅河鮮海鮮雞煲放題,食材超級豐富,每位已經包咗個升級海鮮盤🦞🦐,有越南大虎蝦、澳洲龍蝦、蘇格蘭蟶子、大元貝、奄仔蟹同新鮮鮑魚。全部都超生猛勁新鮮,未食雞煲之前食海鮮都已經飽咗五成,海鮮控一定唔可以錯過😋要讚一讚個無花果湯,真係只此一家,清甜得嚟煲得好入味,一啲味精都冇,忍唔住飲咗好多杯😝餐廳仲做緊限時優惠,正價時段加$128仲有象拔蚌刺身任食。如果係5:00-7:30pm呢個時段,Like 社交平台即送一客象拔蚌刺身😍啲刺身真係一啲都唔惹少,超級甜味,仲好爽口,$128可以任食絕對係物超所值。另外,餐廳仲有每枱抽獎環節,抽中嘅幸運兒送一客橋底辣蟹🦀隻蟹都幾大隻,用椒鹽加黑椒粒炒特別惹味,蟹肉鮮美,好食到連蟹殼都唔放過😝雞煲都有三款揀,有泰式酸辣、韓式芝士同經典四川麻辣。我哋揀咗四川麻辣雞煲,雞件份量一啲都唔少,而且啖啖肉,愈煲愈惹味。食完雞煲仲可以繼續任食河鮮、海鮮、豬牛羊同其他蔬菜,真係超級滿足。整體嚟講,餐廳誠意十足,一間餐廳包辦晒高質海鮮、刺身、橋底辣蟹同雞煲,如果想一次過試晒咁多款美食,一定唔可以錯過😍阿爺八鮮鍋
阿爺八鮮鍋
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖