2019-11-10 2940 瀏覽
經朋友介紹 話呢間邊爐好正 仲話要訂枱時講定要雞定鴨 因為餐廳要留定比你 如果唔係就會無 所以我地一早留左花膠皇濃湯雞鍋🤩去到餐廳 首先比左個醬料盤你自由落 等左十分鐘左右個湯底黎啦🤤 💁🏻‍♀️湯底💁🏻‍♂️ 煲翻滾之後店員幫我地分湯同剪花膠 雖然餐廳出名係食鴨 但個雞湯真係好正啊 半隻雞都好大隻 三個人都食唔曬啊 同埋要留肚食火鍋所以無咁滑既位我地都無食嚕 雞肉算滑 好似走地雞咁有味 湯好鮮甜 美中不足既係塊花膠雖然好大塊 有我2塊面咁大 但係唔夠淋身同黏身 係比較爽口 煮耐小小食會淋啲好味啲 不過呢個價錢塊花膠係最普通貨式都好正常既 鐘意飲湯記得係店員幫你加湯前飲多啲啦 加左火鍋水落去就飲唔翻加啦 💁🏻‍♀️火鍋料💁🏻‍♂️ 👍🏻鹿兒島黑豚肉:比較厚身一啲 豬肉味還可以 唔算好香口濃郁 可以一試👍🏻牛三星(牛頸脊,牛肉粒,牛胸爽,牛舌芯):必試!每款都達到入口即溶既lv好高質 好香濃既牛味 特別驚喜既係牛肉粒 完全無筋 第一次食牛胸爽 同脂肪/牛油既顏色味道差不多 幾特別👍🏻時令魚刺身:夠新鮮 好薄切 唔腥 有鮮味 👌🏻雙拼花枝滑鮮蝦滑:不過不失👌🏻鴨血:正常 每枱都有點👍🏻自家制響鈴:

💁🏻‍♀️湯底💁🏻‍♂️

👌🏻炸腐竹:正常
👍🏻娃娃菜:個湯底令到啲菜勁甜啊 好好食

💁🏻‍♀️飲品💁🏻‍♂️
檸檬薏米水 幾好飲 甜度正常

三個人都食到好飽 食物質素好高既邊爐 有機會會試埋招牌既湯底
不過環境裝修比較舊 令到餐廳感覺唔夠高級同乾淨企理

😗篇篇食評我都好用心打架 100%真心意見 幫到你既話就關注我啦😆
醬料
花膠皇濃湯雞鍋