2022-08-24
//元朗必試高質無骨海南雞專門店❤️🔥👍🏻自設農場養殖🐔無激素超嫩滑雞肉😋〰️〰️〰️〰️〰️👅 #yumyumfood元朗✨ 今日嚟到元朗呢間專食海南雞嘅專門店 最特別嘅係佢哋既雞有自設農場養殖😲每日新鮮運送 而且完全無激素👍🏻✨ 海南雞啖啖肉完全冇骨‼️雞味濃郁 肉質仲好嫩滑🤤而且佢哋啲雞肉都冇咩脂肪 雞皮都好薄 唔會覺得好重油膩感👏🏻另外揀咗鹽水鴨 同樣係冇骨 亦唔會食到有碎骨 正😆鴨肉本身好夠味 而且一啲都唔鞋口 仲可以配埋酸汁一齊食 更加開胃💛✨ 兩款都簡咗配黃薑飯 金黃色嘅飯粒特別吸睛 粒粒分明 食落特別香口 但一啲都唔油膩👍🏻😋另外仲會附送紫菜湯 飲得出係完全冇味精 但都好足料好夠味😲而且份量都好多 相信就算男女 食完都絕對夠飽😎✨ 飲品仲可以加錢配 我就揀咗我至愛嘅椰汁紅豆冰😍紅豆🫘煮得啱啱好 軟硬適中 冰冰涼涼 夏天飲一流💯最後仲簡多咗款小食🫣豆腐熱辣辣新鮮炸起 外脆內嫩滑 好夠酥脆 點埋個瓣醬 更加惹味🤣✨ 呢間店舖位置唔算顯眼 可能唔太多人認識🤔但食得出佢哋好有心去做 而且性價比非常高👍🏻👍🏻絕對值得專程去試吓‼️聽講佢哋嘅咖喱牛腩都好多人鍾意 下次等我都再返去試吓先~🥳🥳🍴無
自設農場養殖🐔無激素超嫩滑雞肉😋
〰️〰️〰️〰️〰️