2025-01-15 49 瀏覽
是日精選牛扒 ★★★★☆今次嘅主角係香氣四溢嘅牛扒,火候掌握得宜,肉質嫩滑。配上新鮮迷迭香點綴,香氣撲鼻。牛扒外層燒得香脆,內裡仲保持粉紅色澤,完美演繹medium rare嘅口感。最正係配埋嘅薯條,金黃酥脆,外脆內軟,絕對係牛扒嘅最佳拍檔。餐廳環境 ★★★★☆位於銅鑼灣嘅餐廳設計簡約時尚,米色座椅配搭深色木桌,營造溫暖舒適嘅用餐氣氛。開放式天花設計增添空間感,座位間距適中,私密度都幾好。最欣賞佢哋嘅餐具選擇,黑色餐盤突顯食物顏色,擺盤都幾講究。前菜推介 ★★★★☆炸魷魚圈外脆內軟,配上新鮮檸檬角,酸香開胃。炸粉層夠薄,魷魚夠新鮮,完全冇漏油嘅問題。特別一提佢哋嘅蘑菇小食,簡單調味都好開胃。主菜精選 ★★★★★慢煮牛柳配大蝦係我嘅心水推介,牛肉質地軟嫩,醬汁香濃惹味。配上新鮮蘆筍同大蝦,搭配得好完美。最後仲送上生日蛋糕,係開心果味,香濃幼滑,甜度適中,係一個完美嘅句號。酒品選擇豐富,紅酒白酒都有一定水準,價錢都幾合理。整體嚟講,食物水準高,絕對值得推介。
是日精選牛扒 ★★★★☆

餐廳環境 ★★★★☆