2023-04-16 1315 瀏覽
有日行去體育館時 見到呢間新既餐廳 睇過佢menu見到有車仔麵食又有籠仔蒸飯 於是就約個fd試下 畢竟大圍好少有食車仔麵同籠仔蒸飯既餐廳🍴招牌大碗麵 $65 因為小編同個fd都想試多啲野 所以揀左呢個 我地轉左米粉 入面有哂 豬紅、豬皮、蘿蔔、魚蛋、雞翼、雞翼尖,紅腸同菜😂好多都係正常既味道 不過估唔到佢既豬皮居然係咖喱豬皮 有驚喜同埋都好入味而且都幾大塊下 仲有雞翼同雞翼尖都炆得好入味 蘿蔔都大大舊同埋好甜😉籠仔荷葉蒸蝦球飯 $68一人份對於中意食蝦既小編黎講 點會放過有蝦既菜式🤣 呢個蒸飯比小編心中預期好有驚喜 首先小編同個fd都覺得呢個蒸飯好出色 雖然佢有荷葉但係墊底但因為唔係包住個飯所以冇咩荷葉味 個飯底唔會蒸到好淋同好濕 相反係乾身啲而且好香 而且有幾隻剥左殼既大蝦放面仲要挑左蝦腸👍🏼飯中都會見到不少蒜頭🧄既蹤影 小編本來挑走哂但係個fd話食落甜甜地 所以小編又試下😂又真係wor! 跟住仲叫左兩個小食 鮑汁鳳爪$29同蠔油菜心$25 個鳳爪好入味同埋唔會勁淋 有啲咬口 都ok多隻😗菜係因為要食蔬菜🥬先健康架嗎😂但個菜正常份量同正常味道 冇咩特別熱奶茶同熱菜蜜都係跟餐既 菜蜜同

招牌大碗麵 $65

籠仔荷葉蒸蝦球飯 $68一人份

熱奶茶同熱菜蜜都係跟餐既 菜蜜同出邪一樣 但個奶菜個fd話比較澀但飲落都幾滑既

• 籠仔荷葉蒸蝦球飯