2022-07-26
☀️最近同老公兩個都忙到七彩,趁機會有得休息下,好好慰勞下自己先🥰呢間朋友推介嘅餐廳食Lunch,餐廳主打高質中菜,以木製枱櫈、中國墨畫和特色吊燈作主調,充滿中國風!限定套餐:酥香烤鴨(半隻)+花膠燉螺頭 二位~原隻烤鴨即叫即切,分成淨皮、皮連肉及淨肉,表皮香脆,鴨肉肉質細嫩,餅皮似春卷皮,夠薄,熱騰騰,個人喜歡加少少鴨醬和砂糖,入口外嫩內脆,好高質!燉湯有大大塊花膠,入口juicy,湯頭清甜,無過多嘅調味,好飲又滋補🥰午市套餐:有1小食+1湯品和1主菜+$8就有個菜飯鎮江餚肉~一粒粒晶瑩剔透嘅餚肉,加入啫喱狀嘅鎮江醋,整件放入口,酸酸地嘅口感,凍冰冰又開胃花膠鮮魚羹~呢個湯好足料,每啖都食到魚肉,略略覺得重味咗少少,其實少鹽都會好夠鮮味。沙律蝦球~炸蝦球外皮脆到似天婦羅,夠大隻,肉質爽彈,用鮮果沙律伴碟,入口外凍內熱,相映成趣,特別好食😋
限定套餐:酥香烤鴨(半隻)+花膠燉螺頭 二位
午市套餐: