2024-07-04
一入鋪頭,已經覺得木系裝修十分日本風🇯🇵🎏🍣Prime Tuna Belly Sushi吞拿魚腩壽司入口即溶,肥美得嚟唔油膩, 中意食吞拿魚既一定要試🦪Scallop Sushi帶子壽司新鮮甜美,質感嫩滑,超級滿足。🧡Sea Urchin Sushi海膽壽司係我嘅最愛,呢度嘅海膽鮮甜冇腥味,十分鮮美🍢Tsukune Ground Chicken Stick雞肉串燒汁香肉嫩,每一口都好juicy。🥟Chicken Dumpling雞肉餃子皮薄餡靚,煎得香脆🐷豚肉年糕卷豬肉燒得多汁,年糕煙煙韌韌,一流嘅配搭🐡鹽燒活鰻燒鰻魚串燒到外脆內嫩,甜甜的醬汁好惹味。🦀Snow Crab California Roll 雪蟹加州卷,蟹肉鮮甜,配埋牛油果同青瓜,口感豐富。🦀松葉蟹肉海膽三文魚籽丼松葉蟹肉份量好多,配搭鮮甜嘅海膽,同埋三文魚籽,三種海鮮嘅配搭絕對係完美🧡🥩Japanese A5 Wagyu日本A5和牛他他入口即溶,油脂分佈均勻,香氣四溢,絕對係今晚嘅highlight!整體嚟講,輝嘅食物質素好高,每樣都做得好用心。價錢雖然唔平,但絕對物有所值!#銅鑼灣 #輝 #SushiLover #香港
🍣Prime Tuna Belly Sushi
🦪Scallop Sushi
帶子壽司新鮮甜美,質感嫩滑,超級滿足。
🧡Sea Urchin Sushi
海膽壽司係我嘅最愛,呢度嘅海膽鮮甜冇腥味,十分鮮美
🍢Tsukune Ground Chicken Stick
雞肉串燒汁香肉嫩,每一口都好juicy。
🥟Chicken Dumpling
雞肉餃子皮薄餡靚,煎得香脆
🐷豚肉年糕卷
豬肉燒得多汁,年糕煙煙韌韌,一流嘅配搭
🐡鹽燒活鰻
燒鰻魚串燒到外脆內嫩,甜甜的醬汁好惹味。
🦀Snow Crab California Roll
雪蟹加州卷,蟹肉鮮甜,配埋牛油果同青瓜,口感豐富。
🦀松葉蟹肉海膽三文魚籽丼
🥩Japanese A5 Wagyu
#銅鑼灣 #輝 #SushiLover #香港美食 #食評 #和牛 #壽司 #海鮮 #香港食店